Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Bratislavský kraj

CELOSLOVENSKÁ KONTROLA: Na týchto miestach rátajte s policajtami

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Cieľom je pozitívne ovplyvnenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

Nitra 10. mája (TASR) - V rámci Nitrianskeho kraja sa aj dnes uskutoční celoslovenská osobitná dopravná kontrola, ktorá bude prebiehať až do 14. mája. V okresoch Levice, Nové Zámky, Komárno, Nitra, Šaľa a Topoľčany bude jej cieľom pozitívne ovplyvnenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky

Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková, policajti budú dokumentovať tie porušenia pravidiel cestnej premávky, ktoré sú na základe analýz dopravnej nehodovosti hlavnými príčinami dopravných nehôd. Ide najmä o rýchlosť jazdy, porušenia základných povinností vodiča, nesprávne predchádzanie a nedanie prednosti v jazde.

Policajti vykonajú osobitnú kontrolu zameranú na dodržiavanie povinností držiteľa vozidla s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti. V rámci nej nemusia byť vodiči pri porušení zákona o cestnej premávke zastavení priamo na ceste, ale polícia rozhodnutie o uložení sankcie za spáchaný správny delikt pošle držiteľovi vozidla poštou.

Polícia i touto cestou opätovne upozorňuje vodičov motorových vozidiel na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky a zvýšenú pozornosť, opatrnosť a ohľaduplnosť voči chodcom a cyklistom, nakoľko v poslednom období eviduje viacero dopravných nehôd, pri ktorých došlo k ťažkej ujme na zdraví, dokonca aj k usmrteniu týchto účastníkov cestnej premávky.

Polícia vykoná v Bratislavskom kraji osobitnú dopravnú kontrolu



Policajti Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave vykonajú dnes na území Bratislavského kraja osobitnú kontrolu zameranú na dokumentovanie správnych deliktov držiteľov vozidiel v zmysle zákona o cestnej premávke. TASR o tom informoval hovorca KR PZ Michal Szeiff.

"S cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a viesť účastníkov cestnej premávky k disciplinovanosti budú policajti osobitnú pozornosť venovať predovšetkým dodržiavaniu ustanovení zákona o cestnej premávke vodičmi motorových vozidiel s dôrazom na dodržiavanie povinností držiteľa vozidla," uviedol Szeiff.

Dodal, že ich porušenie polícia dokumentuje a rieši s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti držiteľa vozidla. V rámci kontroly policajti nemusia vodičov pri porušení zákona o cestnej premávke zastaviť a vyriešiť ho priamo na mieste, ale rozhodnutie o uložení pokuty za spáchaný správny delikt zašlú držiteľovi vozidla poštou.

Na trati medzi Fiľakovom a Jesenským je dnes výluka osobnej železničnej dopravy



Pre výlukové práce je dnes od 6.40 h do 15.15 h vylúčená osobná železničná doprava medzi stanicami Fiľakovo v okrese Lučenec a Jesenské v okrese Rimavská Sobota. O výluke informuje Železničná spoločnosť Slovensko na svojej internetovej stránke.

Ilustračné foto.
Foto: imhd.sk


„V dôsledku výluky budú osobné vlaky Os 6243, 6244, 6245, 6246, 6247, 6248, 6250, 6252 a rýchliky R 930 Ipeľ, R 931 Ipeľ, R 932 Gemeran a R 933 Gemeran nahradené autobusovou dopravou,“ uvádzajú železničiari. Autobusy budú zastavovať vo Fiľakove, Hajnáčke, Blhovciach a Jesenským pred staničnými budovami.