Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislavský kraj

Zaťovičová: Ako viceprimátorka sa budem venovať športu a školstvu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dano Veselský

Káčer naďalej ostáva pôsobiť v bratislavskej komunálnej politike, hoci s určitými zmenami.

Bratislava 10. septembra (TASR) – Zdenka Zaťovičová ako nová viceprimátorka Bratislavy sa bude venovať najmä oblastiam športu, školstvu a turizmu. Povedala to pre TASR s tým, že bude pokračovať v rozbehnutých projektoch, podporovať rozvoj športovísk v meste a pomáhať školským zariadeniam v správe mesta úspešne zvládnuť pokračujúcu pandémiu nového koronavírusu. Zaťovičová nahradí Juraja Káčera, ktorý sa vzdal postu bratislavského viceprimátora. Dôvodom je, že ho vláda SR v stredu vymenovala za nového generálneho riaditeľa Sociálnej poisťovne.

„Náš koaličný poslanecký klub Team Bratislava – Zmena zdola, ktorého sme obaja členmi, ma z pozície poslankyne mestského zastupiteľstva, po dohode s primátorom hlavného mesta Matúšom Vallom, nominoval na jeho miesto," priblížila Zaťovičová.

Ako spresnila, Vallo ju v najbližších dňoch formálne poverí výkonom funkcie námestníčky primátora Bratislavy. Bratislava tak bude mať tri viceprimátorky. Zaťovičová sa pridá k námestníčkam Tatiane Kratochvílovej (venuje sa doprave, pozemným komunikáciám, životnému prostrediu, odpadovému a vodnému hospodárstvu, tepelnej energetike či ochrane pred povodňami) a Lucii Štasselovej, ktorá má na starosti sociálnu oblasť s dôrazom na nájomné bývanie.

Káčer na sociálnej sieti uviedol, že naďalej ostáva pôsobiť v bratislavskej komunálnej politike, hoci s určitými zmenami.

„S ohľadom na pracovnú vyťaženosť v novej funkcii sa vzdávam funkcie viceprimátora Bratislavy ako aj pozície predsedu klubu v mestskom zastupiteľstve. Nebudem ani poslancom miestneho zastupiteľstva v Dúbravke, ani členom mestskej rady, finančnej komisie v meste ani majetkovej komisie na Bratislavskom samosprávnom kraji," uviedol. Naďalej ostáva poslancom mesta Bratislava a Zastupiteľstva BSK.

Káčer tvrdí, že pokiaľ mu to funkcia generálneho riaditeľa Sociálnej poisťovne umožní, bude z pozície poslanca dohliadať na realizáciu rozšírenia dopravného lievika na Harmincovej ulici i systémového financovania podporných schém mesta.

„Taktiež racionalizáciu výdavkov, budovanie dostupnej športovej infraštruktúry, zlepšovanie technického a materiálneho zabezpečenia v školstve, efektívnu správu majetku, rekonštrukcie školských dvorov a ďalšie rozbehnuté projekty," spresnil.