Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislavský kraj

Za jeden pozemok môže mesto získať dva parky

Pohľad V Foto: STRABAG - ZIPP Development s.r.o.

Už vo štvrtok 6. marca bude bratislavské mestské zastupiteľstvo schvaľovať zámenu pozemkov v Dúbravke za pozemok na Belopotockého ulici v Starom meste.

Bratislava 5. marca (OTS) - Ak poslanci návrh schvália, mesto získa späť park na Belopotockého ulici za budovou rozhlasu, ale investor, spoločnosť ZIPP Bratislava, sa zaviazala mestu vrátiť časť druhého pozemku na ulici Pod záhradami, viac ako 5000 metrov štvorcových aj s hotovým parkom, na vybudovanie ktorého zainvestuje minimálne 100 000 eur.

V tomto prípade ide o bezprecedentný príklad spolupráce investora s mestom a mestskou časťou,“ povedal zástupca investora Peter Černík. Zdôraznil, že developer akceptoval pripomienky občanov a mesta, aby zostal zachovaný park na Belopotockého ulici a pristúpil na výmenu pozemkov za pozemok v Dúbravke. Tu developer však využije iba časť pozemku na výstavbu polyfunkčnej budovy a bytov, časť pozemku, minimálne 5000 metrov štvorcových zrekultivuje a vráti mestu. Dúbravčania tak vo svojom centre získajú nielen kvalitné bývanie pre mladé rodiny, ale aj nový park. Ten následne mesto prevedie do správy mestskej časti Dúbravka.
Pohľad JZ
Foto: STRABAG - ZIPP Development s.r.o.