Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

EXPLÓZIA V MALACKÁCH: Na mieste zasahujú záchranné zložky

Snímka z miesta explózie v Malackách. Foto: Facebook/Polícia sr - Bratislavský kraj

Podľa doterajších informácii k zraneniu osôb nemalo dôjsť, uviedla polícia.

Bratislava 16. mája (TASR) - Polícia a záchranné zložky zasahujú pri explózii, ku ktorej došlo krátko po 21.00 h v priestoroch výrobnej haly na Priemyselnej ulici v Malackách. Informuje o tom bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti.

"Podľa doterajších informácii k zraneniu osôb nemalo dôjsť," uviedla polícia. O prípadných obmedzeniach v doprave bude verejnosť informovať.

Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) priblížilo, že k výbuchu došlo v hale na drevovýrobu. "Na mieste sú profesionálni hasiči z Malaciek a dobrovoľní hasiči zo Stupavy a Plaveckého Štvrtku. Požiar sa snažia dostať pod kontrolu pomocou desiatich cisterien a výškovej techniky," priblížilo. Nevylúčilo vyslanie ďalších síl a prostriedkov.

Na miesto udalosti ide aj minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). TASR o tom informovala jeho hovorkyňa Zuzana Eliášová.

Primátor Malaciek Juraj Říha na sociálnej sieti upokojuje verejnosť, že nie je zaznamenaný chemický únik, ktorý by predstavoval riziko pre obyvateľov. "Ak by k tomu prišlo, využijeme naše vnútorné mechanizmy varovania," uistil. Informoval takisto, že do Malaciek presunú kontrolné chemické laboratórium, ktoré bude z preventívnych dôvodov monitorovať ovzdušie.