Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislavský kraj

V Záhorskej Bystrici zvažujú, ako použiť úspory zo zimnej údržby

Starosta mestskej časti Jozef Krúpa odhaduje, že na tieto účely by malo byť k dispozícii približne 5000 eur. O ich presnom použití rozhodnú občania.

Bratislava 9. apríla (TASR) – Úspory na tohtoročnej zimnej údržbe plánujú v bratislavskej Záhorskej Bystrici použiť najmä na úpravu parkových plôch a opravu chodníkov. Starosta mestskej časti Jozef Krúpa (SDKÚ-DS) odhaduje, že na tieto účely by malo byť k dispozícii približne 5000 eur. O ich presnom použití rozhodnú občania.

Na zimnú údržbu rozpočtovala Záhorská Bystrica pôvodne 12.000 eur. "Za prvé tri mesiace tohto roku sme na zimnú údržbu minuli necelých 800 eur, pričom najväčšia časť prostriedkov sa použila na nákup posypovej soli," uviedol Krúpa. Objem ušetrených finančných prostriedkov odhaduje predbežne na sumu okolo 5000 eur. "Musíme samozrejme počítať s tým, že zima môže udrieť ešte aj koncom roka," vysvetlil približný prepočet.

Možnosti využitia ušetrených prostriedkov je niekoľko. "Radi by sme ich použili na úpravu parkových plôch – konkrétne na Bratislavskej a na Gbelskej ulici a na dolnom konci ulice Čsl. Tankistov," uviedol Krúpa. Na Gbelskej ulici by mestská časť rada opravila aj najhoršie úseky chodníkov.

Ušetrená suma však nebude stačiť pokryť všetky práce, preto o prioritách, ktoré sa majú realizovať, rozhodnú aj obyvatelia mestskej časti. "Všetky možnosti zverejníme na našej webovej stránke a naši občania budú mať možnosť hlasovať," informoval Krúpa. Výsledok hlasovania bude podkladom pre poslancov pri rozhodovaní o úprave rozpočtu.