Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislavský kraj

V Bratislave je hospitalizovaných 14 pacientov z pezinského DSS

Päť zamestnancov a 42 klientov z Domova sociálnych služieb (DSS) Pezinok bolo pozitívne testovaných na nový koronavírus. Otestovaných bolo spolu 78 klientov a 25 ľudí z personálu. TASR o tom informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Bratislava Katarína Nosálová. Na snímke Domov sociálnych služieb v Pezinku 13. apríla 2020. Foto: TASR - Michal Svítok

Aktuálne sa na umelej pľúcnej ventilácii nachádza jeden pacient, ktorý leží na bratislavských Kramároch.

Bratislava 14. apríla (TASR) - V Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) je aktuálne hospitalizovaných 14 pacientov z Domova sociálnych služieb (DSS) Pezinok. TASR o tom v utorok informovala hovorkyňa najväčšej slovenskej nemocnice Eva Kliská.

Priblížila, že deväť pacientov sa nachádza na Klinike infektológie a geografickej medicíny Nemocnice akademika Ladislava Dérera na bratislavských Kramároch. Päť osôb je v pľúcnom pavilóne Nemocnice Ružinov. "Všetkým pacientom bola nasadená adekvátna liečba, vzhľadom na vysoký vek všetkých pacientov a pridruženým ochoreniam je ich stav veľmi vážny," komentovala s tým, že pacienti sú pod stálym dozorom lekárov, ktorí podľa hovorkyne robia všetko na zlepšenie ich stavu.

Aktuálne sa na umelej pľúcnej ventilácii nachádza jeden pacient, ktorý leží na bratislavských Kramároch.