Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Bratislavský kraj

Zimný festival jedla pozýva aj na ochutnávku Tatier

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Účastníkom festivalu sa môžu záujemcovia stať zakúpením Degustačného kupónu.

Bratislava 15. januára (TASR) – Vo vybraných TOP reštauráciách zaradených do sprievodcu svetom slovenskej gastronómie Gurmán na Slovensku dnes štartuje Zimný festival jedla. Podujatie s podtitulom Ochutnajte Slovensko, na ktorom majú gurmáni možnosť navštíviť najlepšie a veľakrát cenovo nedostupné reštaurácie, potrvá do 16. februára. Do druhého pokračovania zimného gastronomického podujatia sa zapojilo viac ako 30 reštaurácií. Riaditeľ festivalu Radoslav Nackin verí, že účasť bude v porovnaní s minulým rokom dvojnásobná: "Sme optimisti, pretože sa nám do projektu podarilo po prvý raz zapojiť reštaurácie zo všetkých ôsmich krajov."

Kulinárski nadšenci môžu opäť využiť Gurmán busy. Tie ich počas jednej gastronomickej jazdy prevedú vždy tromi reštauráciami, v ktorých môžu ochutnať dohromady šesť jedál. Na "koštovanie" majú na výber z troch kategórií - špecialita šéfkuchára, recepty našich mám a chute regiónov. Nielen ochutnávanie čaká na gurmánov, stretnú sa tiež so špičkovými šéfkuchármi a budú mať možnosť spoznať v rámci exkurzií do kuchýň aj zákulisie reštaurácií.

Účastníkom festivalu sa môžu záujemcovia stať zakúpením Degustačného kupónu. Vo vybranej reštaurácii je potrebné si menu vopred objednať. V ponuke je tiež festivalová novinka v podobe Gurmán víkendov. Niektoré reštaurácie a hotely tak sľubujú spojenie zážitku z dobrého jedla s pobytom vo wellness a spa. Novinkou 2. ročníka zimného gastronomického podujatia tiež je, že Gurmán busy pocestujú aj mimo západného Slovenska. Na trasu Ochutnajte Tatry upozorňuje projektová manažérka festivalu Linda Vodislavská: "Gurmán bus pôjde tiež z Košíc. Navštívime postupne tri reštaurácie - v Starom Smokovci, na Štrbskom plese a v Batizovciach."

Všetky informácie o festivale, o predaji degustačných kupónov, zoznamy reštaurácií a ich menu sú na www.zimnyfestivaljedla.sk.