Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislavský kraj

Župná dvadsiatka opäť povedie cez rakúske obce

Župná dvadsiatka sa koná v rámci Bratislavského majálesu, ktorý podporil aj Bratislavský kraj.

Bratislava 3. mája (TASR) - Bratislavský majáles bude mať aj v tomto roku športový nádych. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) pripravil pre priaznivcov cyklistiky 4. ročník Župnej dvadsiatky, ktorá odštartuje v nedeľu (4.5.) o 14.00 h z Tyršovho nábrežia a povedie cez rakúske obce Berg a Kittsee.

"Župná dvadsiatka je už tradičnou súčasťou Bratislavského majálesu, pričom každý rok sa zapája stále viac cyklistov. Obzvlášť ma teší, že je atraktívna aj pre rodiny s deťmi a z roka na rok ich záujem narastá," uviedol predseda BSK Pavol Frešo.

Aj v tomto roku sú pripravené dva okruhy – dlhší má 26 km a kratší 19 km. Registrácia bude od 13.00 h. Manifestačná cyklojazda povedie z Tyršovho nábrežia cez rakúske obce Berg a Kittsee. Za Kittsee sa pôjde cyklistickým chodníkom pozdĺž štátnej hranice k hraničnému prechodu v Bergu a krátkou jazdou po hrádzi naspäť na Tyršovo nábrežie. Pre sviatočných cyklistov a pre rodiny s deťmi je pripravená kratšia trasa.

Župná dvadsiatka sa koná v rámci Bratislavského majálesu, ktorý podporil aj Bratislavský kraj. Od štvrtka do nedele vystúpia viaceré kapely ako Polemic, Hex, Para, aj hosť z Českej republiky Václav Neckář. Nebude chýbať ani pravidelná lodná propelerová linka cez Dunaj, kreatívny trh, ohňostroj a rôzne sprievodné podujatia. Súčasťou bude aj séria debát na témy so širším európskym rozmerom, ktoré pripravilo Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku. Tento rok je majáles zároveň oslavou 10. výročia vstupu Slovenska do Európskej únie.

TASR informovala hovorkyňa BSK Iveta Tyšlerová.