Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Československé výročia 2018

Pri príležitosti 100. výročia vzniku ČSR zasadili v Michalovciach lipu

Ilustračné foto. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Vznik ČSR si v metropole dolného Zemplína pripomenuli aj piatkovým (26. 10.) podujatím Špacirki na kaveju.

Michalovce 29. októbra (TASR) - Pri príležitosti 100. výročia vzniku Československej republiky (ČSR) zasadili v pondelok v Michalovciach lipu. Urobili tak na symbolickom mieste.

Ako TASR informovala hovorkyňa radnice Iveta Palečková, lipu ako symbol Slovanov zasadili na Štefánikovej ulici v blízkosti pamätníka M. R. Štefánika. V popoludňajších hodinách je vo veľkej sále Mestského kultúrneho strediska pripravené aj podujatie Michalovce -  obrazy v čase.

Podľa hovorkyne ide o moderovanú akadémiu. "Stretnú sa v nej dvaja kronikári mesta – ten z dôb dávno minulých a súčasný. Prostredníctvom svojho dialógu divákov prevedú zaujímavými aj obrazovo stvárnenými najvýznamnejšími míľnikmi tej doby," priblížila. Na pódiu vystúpia študenti, historici, ale aj hudobníci. Program sa začne o 18.00 h.

Vznik ČSR si v metropole dolného Zemplína pripomenuli aj piatkovým (26. 10.) podujatím Špacirki na kaveju, v rámci ktorého diskutovali o Michalovciach v časoch začiatku spoločného štátu Čechov a Slovákov na pôde Gymnázia Pavla Horova.