Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 8. jún 2024Meniny má Medard
< sekcia Ekonomika

4 tipy, ktoré vám pomôžu na ceste za úspechom

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Začiatky podnikania bývajú náročné, mnoho podnikateľov sa z nich nikdy nespamätá a trápi sa celý zvyšok svojho krátkeho podnikateľského života.

Bratislava 16. augusta (OTS) - Je to možno aj kvôli tomu, že do všetkého idú strašne hŕŕ a nemajú svoj plán dôkladne premyslený. Ak si myslíte, že vy ho máte premyslený do najmenšieho detailu, skontrolujte si, či obsahuje tieto 4 tipy.

Musíte vyzerať jedinečne

A teda nielen vyzerať, ale aj sa tak správať. Prvoradý je však vzhľad, pretože až 85 % ľudí sa pri nakupovaní rozhoduje podľa toho, ako produkt vyzerá. Ak máte kaviareň, potom je dôležité, aby ste ľudí upútali svojím interiérom. Ak ste internetový obchod, najdôležitejšia by pre vás mala byť špičková tvorba web stránok. Na prvý pohľad musíte ľudí zaujať a musí im byť jasné, že ste iný ako ostatní.

Bez inovácie nedosiahnete na vrchol
Ak chcete byť najúspešnejšou firmou vo vašom segmente, musíte stále inovovať. Nebojte sa investovať peniaze do nových počítačov, softvérov, optimalizácie pre vyhľadávače, vzdelávania zamestnancov, hľadania nových výrobných postupov, navrhovania produktov, hľadania svätého grálu, ktorý na trh ešte nikto nepriniesol. Ak budete inovovať stále, máte šancu stať sa jednotkou.

Využívajte čas efektívne
Koľkokrát ste už počuli, že čas sú peniaze. Prečo sa teda tým neriadite? Spýtajte sa sami seba, koľko osobných stretnutí za posledných 6 mesiacov ste absolvovali, na ktorých sa riešili problémy, ktoré sa dali vybaviť za pár minút cez telefón. Alebo šetrite svoj čas pri vystavovaní dokladov vďaka online faktúram. Nájdite si spôsob, ako mať viac času.

Pracujte na sebe
Okrem toho, že musíte rozvíjať svoj podnik, robte to isté aj sami so sebou. To klišé „život je o učení“ je v tomto prípade veľmi pravdivé. Preto sa rozvíjajte v oblasti vedenia zamestnancov, zlepšujte si svoje zručnosti, učte sa jazyky, prihláste sa na kurz programovania alebo navštevujte odborné prednášky. Je to na vás, pre čo sa rozhodnete.