Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

A. Doležal: Čoskoro povolíme praktickú výučbu v autoškolách

Na snímke minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal. Foto: TASR Jaroslav Novák

Národný COVID automat jasne definuje, aké pravidlá platia pre celý rad činností vrátane napríklad taxislužieb. Ostatné činnosti sa riadia vždy podľa špeciálneho usmernenia, napísal Doležal.

Bratislava 10. februára (TASR) - V autoškolách by čoskoro mohla byť povolená prezenčná praktická výučba. Avizoval to minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nominant Sme rodina) v stredu na sociálnej sieti.

"Národný COVID automat jasne definuje, aké pravidlá platia pre celý rad činností vrátane napríklad taxislužieb. Ostatné činnosti sa riadia vždy podľa špeciálneho usmernenia," napísal Doležal s tým, že ako už avizoval, na koaličnej rade predstavil myšlienku, aby si práve to "ostatné" upravoval každý rezort sám pri dodržiavaní všetkých opatrení a po schválení hlavným hygienikom. Podľa Doležalových slov sa mu to presadiť podarilo.

"V týchto chvíľach náš hygienik aktívne komunikuje s Úradom verejného zdravotníctva a v najbližších dňoch vydáme konkrétne usmernenie pre autoškoly. A už čoskoro povolíme praktickú výučbu," uzavrel minister.