Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Doležal hovoril s predstaviteľom EBOR o podpore pre stavebné projekty

Na snímke minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (nominant Sme Rodina), foto z archívu. Foto: TASR - Martin Baumann

Za našu stranu som ich informoval o možných PPP projektoch, ktoré posudzujeme, napríklad R4 na severe a aj už často diskutovaný Mostný program, priblížil Doležal.

Bratislava 1. februára (TASR) – Minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) v utorok diskutoval s viceprezidentom Európskej banky pre obnovu a rozvoj (EBOR) Alainom Pillouxom o podpore pre nové stavebné projekty na Slovensku. Šéf rezortu dopravy o tom informoval na sociálnej sieti.

"Diskutovali sme o rôznych témach, najmä o PPP projektoch (projekty verejno-súkromného partnerstva - pozn. TASR), ktoré sú vhodné pre Slovensko. Za našu stranu som ich informoval o možných PPP projektoch, ktoré posudzujeme, napríklad R4 na severe a aj už často diskutovaný Mostný program," priblížil Doležal.

Viceprezident EBOR sa podľa ministra o tieto témy veľmi zaujímal. "Európska banka pre obnovu a rozvoj bola naším partnerom v existujúcich PPP projektoch a tešíme sa na podporu a pomoc z ich strany pri rozvíjaní nových PPP projektov," dodal Doležal.