Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

A. Soboň: Inflácia v Poľsku sa dostane na jednocifernú úroveň

Foto: Ilustračné foto: TASR/Michal Svítok

V pondelok (31. 7.) poľský štatistický úrad GUS v rýchlom odhade informoval, že inflácia sa v júli spomalila pod 11 %, pričom sa dostala na najnižšiu úroveň za takmer 1,5 roka.

Varšava 3. augusta (TASR) - Inflácia v Poľsku klesne na budúci mesiac na jednocifernú úroveň. Povedal to vo štvrtok štátny tajomník poľského ministerstva financií Artur Soboň s tým, že v septembri je inflácia pod 10-percentnou hranicou prakticky istá. TASR o tom informuje na základe správy agentúry PAP.

"Ak hovoríme o septembri, tak som si na sto percent istý, že inflácia klesne pod 10 %," povedal Soboň pre Radio Zet. Čo sa týka augusta, šanca, že miera inflácie sa dostane na jednocifernú hodnotu, je zhruba 50-percentná, dodal.

V pondelok (31. 7.) poľský štatistický úrad GUS v rýchlom odhade informoval, že inflácia sa v júli spomalila pod 11 %, pričom sa dostala na najnižšiu úroveň za takmer 1,5 roka. GUS uviedol, že spotrebiteľské ceny v Poľsku vzrástli v júli medziročne o 10,8 % po 11,5-percentnom raste v predchádzajúcom mesiaci. Júlová úroveň inflácie je tak najnižšia od februára 2022.