Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

A. Doležal: J. Tlapa skončil vo funkcii na svoju žiadosť

Na snímke minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (nominant Sme Rodina), foto z archívu. Foto: TASR - Martin Baumann

Ku koncu mesiaca rovnako skončí ako člen predstavenstva aj Miloš Vicena. Minister poznamenal, že vďaka nim sa dotiahlo verejné obstarávanie na tunel Višňové.

Bratislava 28. januára (TASR) – Juraj Tlapa skončil koncom roka vo funkcii predsedu Predstavenstva Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) na vlastnú žiadosť. V piatok to na sociálnej sieti uviedol minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina), ktorý tejto žiadosti vyhovel. Skonštatoval, že Tlapa nastúpil v ťažkom období a odviedol dobrú prácu. Funkciu predsedu predstavenstva bude zároveň s funkciou generálneho riaditeľa NDS ďalej vykonávať Vladimír Jacko.

Doležal priblížil, že ku koncu mesiaca rovnako skončí ako člen predstavenstva aj Miloš Vicena, ktorý do spoločnosti prišiel spolu s Tlapom. "Obaja nastúpili v najťažšom období, čakalo ich množstvo rozhodnutí s cieľom ozdraviť spoločnosť a vyrovnať sa s 'kostlivcami v skrini'. Odviedli dobrú prácu a ja im chcem aj takto verejne poďakovať," dodal minister.

Zároveň poznamenal, že vďaka nim sa dotiahlo verejné obstarávanie na tunel Višňové, kde sa už uskutočňuje výstavba. Tiež podľa jeho slov nastavili a pripravili meškajúcu súťaž na dostavbu chýbajúcej križovatky D1/D4, dotiahli dostavbu obchvatu Prešova, "resuscitovali" projekt D3 na Kysuciach a riadili množstvo ďalších stavieb a príprav.

"Obaja sú stavbári telom a dušou, preto je prirodzené, že sme mali niekedy iný názor na manažovanie veľkých stavieb," pripustil Doležal. Súčasne podotkol, že každému, kto v tomto prostredí zoberie odvahu a zodpovednosť pracovať pre štát, patrí obdiv a rešpekt.

Na pozíciu Vicenu v predstavenstve bude podľa slov ministra vyhlásené výberové konanie. Dovtedy bude funkciu dočasne, maximálne na šesť mesiacov, zastávať nový člen predstavenstva, ktorého meno plánuje rezort dopravy zverejniť v blízkej budúcnosti.