Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Šéfom Slovakia Travel bude V. Mika

Na snímke generálny riaditeľ agentúry Slovakia travel Václav Mika počas tlačovej konferencie a podpisu memoranda o spolupráci medzi Národným kultúrnym a kongresovým centrom (NKKC), agentúrou Slovakia travel a Bratislavským samosprávnym krajom v Bratislave. Foto: TASR Jaroslav Novák

Agentúra Slovakia Travel, ktorej cieľom je podpora cestovného ruchu, vznikla 1. apríla.

Bratislava 9. septembra (TASR) – Generálnym riaditeľom agentúry Slovakia Travel bude Václav Mika, ktorý bol touto funkciou poverený aj doposiaľ. Vyplýva to z výsledkov výberového konania, ktoré oznámil vo štvrtok počas livestreamu na sociálnej sieti minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

Agentúra Slovakia Travel, ktorej cieľom je podpora cestovného ruchu, vznikla 1. apríla. Medzi jej úlohy patrí komunikácia, marketing, ale aj konkrétna podpora dôležitých projektov doma a v zahraničí. Funkciou generálneho riaditeľa bol po vzniku agentúry poverený Václav Mika.

Doležal zároveň priblížil, že prebehlo aj výberové konanie na generálneho riaditeľa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS). Výsledok však zatiaľ nechcel komentovať, pretože mu ešte neboli doručené všetky zápisnice. Ubezpečil, že v krátkej dobe o tom bude informovať. V prípade výberového konania na funkcie členov predstavenstva vo Verejných prístavoch bol posunutý termín. Podľa ministra totiž prišli len dve prihlášky.