Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Ekonomika

Agentúra životného prostredia a Envirofond nemajú nových riaditeľov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Riaditeľa Envirofondu má komisia vybrať 29. a 30. októbra.

Bratislava 17. októbra (TASR) - Environmentálny fond a Slovenská agentúra životného prostredia nemajú po odvolaní nových riaditeľov. Výberové konanie na šéfa SAŽP vypíše ministerstvo životného prostredia do šiestich mesiacov. Riaditeľa Envirofondu má komisia vybrať 29. a 30. októbra. Pre TASR to potvrdila Ľuba Lesná z kancelárie ministra životného prostredia.

O kreslo riaditeľa Envirofondu sa podľa Lesnej uchádza 12 kandidátov. Prvé kolo výberového konania bude 29. októbra, druhé kolo bude pozostávať z verejného vypočutia kandidátov, ktorí postúpia, priblížila.

Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) v auguste odvolal riaditeľa Environmentálneho fondu Petra Kalivodu. Riadením bola dočasne poverená Timea Sujová, ktorá bola vedúcou odboru implementácie projektov a finančného riadenia Envirofondu.

Dočasne poverený riadením SAŽP je Michal Maco. Do funkcie bol menovaný 10. septembra. Po odvolaní riaditeľa SAŽP Richarda Müllera vedením poverili Tomáša Orfánusa. Prvé výberové konanie v auguste bolo neúspešné.