Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Agentúrni zamestnávatelia budú s úradmi komunikovať cez nový systém

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Nový pracovný portál, ktorý je súčasťou webstránky www.sluzbyzamestnanosti.gov.sk, umožní, aby subjekty s povinnosťou predkladania ročných správ mohli komunikovať s úradmi elektronicky.

Bratislava 3. februára (TASR) - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR spustilo pre neštátnych poskytovateľov služieb zamestnanosti nový pracovný portál poskytovatel.gov.sk. MPSVR o tom informovalo v piatok.

Nový pracovný portál, ktorý je súčasťou webstránky www.sluzbyzamestnanosti.gov.sk, umožní, aby subjekty s povinnosťou predkladania ročných správ mohli komunikovať s úradmi elektronicky. Na novej webstránke budú môcť flexibilne a priebežne dopĺňať údaje o občanoch, ktorých zamestnávajú. Túto službu (poskytovatel.gov.sk) majú subjekty využívať od roku 2024, čiže s predkladaním dokladov za predchádzajúci rok 2023. Správy za rok 2022 musia predložiť ešte prostredníctvom pôvodného formulára.

Neštátni poskytovatelia služieb zamestnanosti sa budú na nový portál prihlasovať rovnako ako na Ústredný portál verejnej správy, čiže pomocou elektronického občianskeho preukazu.

Nový pracovný portál bude poskytovať servis aj pre agentúry dočasného a podporovaného zamestnávania a pre sprostredkovateľov zamestnania za úhradu.

Dizajn novej webstránky vytvorilo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR.