Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Poľnohospodárom budú vydávané rozhodnutia k priamym platbám

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Platby žiadateľov, ktorých splnenie podmienok bolo vyhodnotené, budú bezodkladne distribuované postupne od 1. decembra 2021 a nie je potrebné ich urgovať.

Bratislava 29. novembra (TASR) - Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) začala poľnohospodárom vydávať rozhodnutia o vyplácaní priamych platieb. Je dôležité, aby si žiadatelia kontrolovali doručenie rozhodnutí prostredníctvom elektronických schránok a poštou a prevzali ich. Informovala o tom platobná agentúra.

Spresnila, že po doručení rozhodnutia bude PPA vyplácať platby od 1. decembra 2021 v zmysle platnej legislatívy. Platby žiadateľov, ktorých splnenie podmienok bolo vyhodnotené, budú bezodkladne distribuované postupne od 1. decembra 2021 a nie je potrebné ich urgovať.

"Mesiac december je najsilnejší mesiac v Pôdohospodárskej platobnej agentúre, keď sa vyplácajú priame platby na plochu. Vydávame rozhodnutia žiadateľom v súlade s harmonogramom," uviedol generálny riaditeľ PPA Jozef Kiss.

"V záujme rýchlejšieho procesu administrácie odporúčame žiadateľom, ktorí po zvážení nemajú námietky k rozhodnutiu a súhlasia s ním, aby využili možnosť vyplnenia a zaslania formulára o vzdaní sa nároku na podanie odvolania," doplnil riaditeľ sekcie priamych platieb PPA Peter Hirjak.

Po jeho doručení nie je podľa neho potrebné čakať na uplynutie lehôt na podanie odvolania a k vyplateniu finančných prostriedkov môže prísť skôr. Formulár je k dispozícii na https://www.apa.sk/vzory-formularov.