Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Agrorezort: Výberové konanie na riaditeľa Lesov SR vyhral Ján Marhefka

Na snímke budova, v ktorej sídli Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR na Dobrovičovej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Agrorezort spresnil, že na pôde MPRV sa 16. mája uskutočnilo výberové konanie na pozíciu generálneho riaditeľa štátneho podniku Lesy SR.

Bratislava 17. mája (TASR) - Výberové konanie na generálneho riaditeľa štátneho podniku Lesy SR vyhral Ján Marhefka. Informoval o tom odbor komunikácie Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR.

Agrorezort spresnil, že na pôde MPRV sa 16. mája uskutočnilo výberové konanie na pozíciu generálneho riaditeľa štátneho podniku Lesy SR. Podmienky vstupu do výberového konania splnili traja uchádzači, a to bývalý riaditeľ Lesov ČR Jiří Holický, bývalý riaditeľ Štátnych lesov TANAP Ján Marhefka a súčasný poverený riaditeľ Lesov SR Matej Vigoda.

Po písomnom teste sa konalo verejné vypočutie. Na podnet ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuela Vlčana (nominant OĽANO) bolo pre čo najväčšiu miere transparentnosti prenášané cez oficiálny profil MPRV SR na sociálnych sieťach naživo, s možnosťou zadávania otázok aj pre verejnosť. Celé verejné vypočutie je k dispozícii na facebookovej stránke MPRV a bude uložené aj na oficiálnej webovej stránke MPRV.

Päťčlennú výberovú komisiu tvorili zástupcovia MPRV, Technickej univerzity vo Zvolene, Združenia miest a obcí Slovenska a predseda Združenia závodných výborov odborového zväzu Drevo, Lesy, Voda pri š. p. Lesy SR. Ostatné oslovené združenia nevyužili možnosť účasti v tejto komisii.

Maximálny počet bodov za písomný test bol 90 bodov, maximálny počet z celého výberového konania je 150 bodov a úspešný kandidát bol ten, ktorý dosiahne v súčte aspoň 70 % bodov a najviac bodov zo všetkých troch kandidátov. Na základe výsledkov výberového konania odporučila komisia ministrovi Vlčanovi, aby Jána Marhefku vymenoval do funkcie generálneho riaditeľa štátneho podniku Lesy SR.