Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Agrorezort vyhlásil výberové konanie na šéfa štátneho podniku Lesy SR

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Výberové konanie bude prebiehať v dvoch kolách a uskutoční sa písomnou a ústnou formou.

Bratislava 29. januára (TASR) - Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR vyhlásilo výberové konanie na funkciu generálneho riaditeľa štátneho podniku Lesy Slovenskej republiky. Súčasťou požiadaviek na uchádzačov je okrem iného príprava koncepcie reformy štátneho podniku Lesy SR a jeho transformácie na moderný útvar. Výberové konanie bude prebiehať v dvoch kolách a uskutoční sa písomnou a ústnou formou.

Výberové konanie na nového šéfa štátnych lesov sa bude opakovať približne po deviatich mesiacoch. V júni minister pôdohospodárstva Ján Mičovský (OĽANO) menoval do tejto funkcie Mateja Vigodu, no koncom novembra ho pre nespokojnosť s výsledkami jeho pôsobenia odvolal. V súčasnosti je vedením Lesov SR poverený bývalý šéf Odštepného závodu Levice Tomáš Čuka.

Ministerstvo vyžaduje od uchádzačov na pozíciu nového generálneho riaditeľa vysokoškolské vzdelanie II. stupňa, schopnosť analytického a strategického myslenia, manažérske, riadiace a organizačné schopnosti, komunikatívnosť, samostatnosť v rozhodovaní, ale aj ďalšie manažérske zručnosti, ktoré sú nevyhnutné pri výkone tejto funkcie.

Medzi požiadavkami sú aj znalosť súčasných podmienok podniku a znalosť legislatívy vzťahujúca sa k tomuto štátnemu podniku a skúsenosti v riadiacej pozícii minimálne dva roky. Podmienkou účasti na výberovom konaní je zaslanie koncepcie reformy štátneho podniku a jeho transformácie na moderný útvar akcentujúci a rešpektujúci spoločenské zmeny v nárokoch na správu lesného majetku štátu. Výberové konanie bude prebiehať v dvoch kolách a uskutoční sa písomnou a ústnou formou.

Lesy SR sú najväčším správcom lesného majetku na Slovensku. Obhospodarujú necelých 900.000 ha lesných pozemkov, čo je takmer 45 % lesného pôdneho fondu Slovenska. Koncom roka 2019 zamestnával podnik takmer 3600 ľudí.