Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Air France-KLM sa predbežne dohodla s pilotmi o presunutí liniek

Lietadlo spoločnosti Air France, archívne foto. Foto: TASR/AP

Francúzsko-holandská letecká spoločnosť už skôr predstavila program reštrukturalizácie s cieľom postaviť aerolínie zasiahnuté pandémiou nového koronavírusu opäť na nohy.

Paríž 20. júla (TASR) - Letecká spoločnosť Air France-KLM uzatvorila s francúzskymi pilotmi predbežnú dohodu o presunutí časti domácich liniek na nízkonákladovú dcérsku spoločnosť Transavia. Uviedla to v pondelok hlavná odborová organizácia pilotov SNPL. Aerolínie sa tak usilujú reštrukturalizovať biznis po tom, ako pandémia nového koronavírusu otriasla leteckou dopravou.

Francúzsko-holandská letecká spoločnosť už skôr predstavila program reštrukturalizácie s cieľom postaviť aerolínie zasiahnuté pandémiou nového koronavírusu opäť na nohy. V rámci neho plánuje do konca budúceho roka zrušiť takmer 7600 pracovných miest.

Generálny riaditeľ spoločnosti Ben Smith sa usiluje náklady znížiť aj presunutím niektorých domácich liniek z Air France a jej divízie HOP!, ktorá obsluhuje vnútroštátne lety, na spoločnosť Transavia. Tento krok si však vyžaduje úpravy v dohodách s odbormi.