Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

Airbus zvýšil dodávky lietadiel za 1. polrok podľa trhov o vyše 6 %

Na snímke Airbus A320. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Airbus podľa údajov z trhu dodal za 1. polrok zákazníkom celkovo 316 lietadiel. To je o 6,4 % viac než za rovnaké obdobie minulého roka.

Paríž 6. júla (TASR) - Dodávky európskeho výrobcu lietadiel Airbus vzrástli za prvých šesť mesiacov tohto roka o viac než 6 %. Uviedli to vo štvrtok zdroje z leteckého priemyslu. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Airbus podľa údajov z trhu dodal za 1. polrok zákazníkom celkovo 316 lietadiel. To je o 6,4 % viac než za rovnaké obdobie minulého roka. Dodávky výrazne podporil mesiac jún, v ktorom firma dodala 72 strojov, o 20 % viac než pred rokom. Dodávky zvýšila aj medzimesačne, keď v máji dodala zákazníkom celkovo 63 lietadiel.

Spoločnosť si za cieľ stanovila dodať zákazníkom tento rok 720 lietadiel. Rovnaký počet plánoval Airbus pôvodne dodať aj v minulom roku, svoj cieľ však nesplnil, keď zákazníkom dodal nakoniec 661 strojov. K najnovším informáciám sa Airbus nevyjadril, keďže oficiálne údaje o počte dodávok plánuje zverejniť v piatok 7. júla. Hospodárske výsledky za 1. polrok zverejní spoločnosť 26. júla.