Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Aj toto leto sa uskutoční Automobilová Junior Akadémia

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Ambíciou Automobilovej Junior Akadémie je aj propagovať a podporiť záujem mladých ľudí o štúdium technických a prírodovedných smerov.

Bratislava 27. marca (TASR) - Zväz automobilového priemyslu (ZAP) SR a jeho partneri po uplynulých ročníkoch otvárajú aj počas týchto letných prázdnin Automobilovú Junior Akadémiu (AJA). Spolu so strojníckou fakultou v Bratislave, materiálovotechnologickou fakultou v Trnave a spoločnosťami Volkswagen Slovakia a Groupe PSA Slovakia pripravujú opäť nové zážitky pre žiakov základných škôl a príležitosť nahliadnuť do sveta automobilov, zoznámiť sa s najnovšími trendmi v tomto odvetví.

Deti sa budú môcť oboznámiť aj so životom, prácou a štúdiom na technických fakultách STU. Ambíciou Automobilovej Junior Akadémie je aj propagovať a podporiť záujem mladých ľudí o štúdium technických a prírodovedných smerov.

Letný tábor s automobilovou tematikou štartuje 8. júla v Trnave a 19. augusta v Bratislave a je určený žiakom vo veku 12 až 16 rokov. Pobyt v letnom tábore je rozdelený medzi automobilku a univerzitu, časť pobytu teda žiaci strávia v škole a druhú časť priamo vo výrobe.

"Automobilovú Junior Akadémiu spoločne s automobilkami a univerzitami organizujeme už štvrtý rok a ohlasy na tento projekt sú zatiaľ pozitívne. Naša motivácia je jednoznačná. Radi by sme otvorili svet techniky už pre deti základných škôl a ukázali im, že tento svet môže byť nielen zábavný, ale aj zaujímavý. A možno sa pre niektorých stane aj svetom, kde prežijú svoj profesionálny život," hovorí Alexander Matušek, prezident Zväzu automobilového priemyslu SR.