Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Ekonomika

Akcia Facebooku pokračuje v ďalšom oslabovaní

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Príčinou ďalšieho oslabovania akcie prevádzkovateľa najznámejšej sociálnej siete na svete je zrejme fakt, že americký regulačný úrad FTC chce detailnejšie preskúmať kúpu služby Instagram Facebookom.

New York 31. mája (TASR) - Akcia Facebooku pokračovala v poklese aj v stredu (30. 5.) a dosiahla nové minimum.

Počas stredajšieho obchodovania oslabila až na 27,86 USD (22,40 eura). Obchodovanie na newyorskej burze potom ukončila so stratou vyše 2 % na úrovni 28,19 USD. Upisovacia cena akcie pri prvotnej ponuke bola 38 USD.

Príčinou ďalšieho oslabovania akcie prevádzkovateľa najznámejšej sociálnej siete na svete je zrejme fakt, že americký regulačný úrad FTC chce detailnejšie preskúmať kúpu služby Instagram Facebookom. To znamená, že dokončenie obchodu sa posunie, čo môže byť v rýchlo sa rozvíjajúcom svete internetových služieb problém.

Facebook pôvodne chcel uzavrieť kúpu Instagramu dokonca júna. V súčasnosti hovorí, že by sa mala dokončiť ešte v tomto roku. Čím dlhšie sa bude prevzatie naťahovať, tým horšie to bude aj pre doterajších majiteľov Instagramu. Časť kúpnej sumy vo výške 1 miliarda USD bude totiž vyplatená v akciách Facebooku, ktoré však ďalej oslabujú.