Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Akcie Lenova padli o 17 % po zrušení vstupu na šanghajskú burzu

Spoločnosť Lenovo. Foto: Tablet.TV

Dôvodom je, že niektoré finančné informácie v prospekte pre vstup na burzu zrejme nie sú správne, uviedlo v nedeľu (10. 10.)

Šanghaj 11. októbra (TASR) - Akcie čínskeho výrobcu počítačov Lenovo Group sa v pondelok výrazne oslabili a zaznamenali najprudší pád za viac ako desať rokov. Dôvodom bolo, že koncern stiahol žiadosť o vstup na burzu v Šanghaji.

Akcie Lenova padli o 17 %. Koncern v piatok (8. 10.) oznámil, že sťahuje žiadosť o kotáciu akcií na šanghajskom technologickom trhu STAR Market v objeme 10 miliárd CNY (1,34 miliardy eur). Stalo sa to len niekoľko dní po tom, ako STAR Market kotáciu schválil.

Dôvodom je, že niektoré finančné informácie v prospekte pre vstup na burzu zrejme nie sú správne, uviedlo v nedeľu (10. 10.) Lenovo. Koncern nešpecifikoval príčinu, prečo tieto informácie už nie sú platné. Lenovo ako ďalší dôvod uviedlo situáciu na trhu.

"Podnikateľské operácie skupiny sú tradične v dobrej kondícii. Neočakáva sa, že stiahnutie žiadosti by malo nejaký negatívny vplyv na finančnú pozíciu skupiny," uviedlo Lenovo v nedeľu.

(1 EUR = 7,4591 CNY)