Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Ekonomika

Akcionári BHP rozhodli o rozdelení zisku

Foto: Best Hotel Properties a.s.

Akcionári spoločnosti Best Hotel Properties a.s., (BHP) na riadnom valnom zhromaždení dnes okrem iného rozhodli o rozdelení zisku materskej spoločnosti za rok 2013 vo výške 4,9 mil. eur.

Bratislava 20. júna (OTS) – Akcionári spoločnosti Best Hotel Properties a.s., (BHP), vlastníka hotelov Kempinski na Slovensku a luxusných hotelov v Prahe a Moskve, na riadnom valnom zhromaždení dnes okrem iného rozhodli o rozdelení zisku materskej spoločnosti za rok 2013 vo výške 4,9 mil. eur.

"Vzhľadom na to, že prebieha rozsiahla renovácia hotela Baltschug v Moskve, ktorú financujeme primárne z vlastných zdrojov, po doplnení rezervného fondu vo výške 10% z dosiahnutého hospodárskeho výsledku predstavenstvo akcionárom predložilo návrh na prevedenie zvyšného zisku vo výške 4,5 miliónov eur na účet nerozdelených ziskov minulých rokov,“ vysvetlil Branislav Babík, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ BHP.

Akcionári na riadnom valnom zhromaždení prijali všetky návrhy predstavenstva, vrátane schválenia individuálnej účtovnej závierky, výročnej správy za rok 2013 a návrhu na rozdelenie zisku. Akcionári za predsedu predstavenstva opätovne zvolili Branislava Babíka a do funkcie člena predstavenstva znovu zvolili Rudolfa Križana. Staronovou členkou dozornej rady sa stala Jarmila Jánošová.

Predstavenstvo taktiež akcionárov informovalo o akvizícii hotela InterContinetnal Praha v roku 2013, stave renovácie hotela Baltschug v Moskve, činnosti Akcionárskeho klubu a vlaňajšom hospodárení Skupiny. Za externého audítora na overenie riadnej individuálnej a konsolidovanej účtovnej závierky akcionári schválili spoločnosť KPMG Slovensko.