Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Akciový index S&P 500 vzrástol na nové historické maximum

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Čo sa týka jednotlivých titulov, index výrazne podporili akcie firiem, ako Alphabet, Meta a Apple, ktoré vzrástli o 0,5 % až 1,1 %.

New York 22. januára (TASR) - Po zaznamenaní rekordu v závere minulého týždňa pokračovali akciové trhy v USA v raste aj v pondelok, pričom index S&P 500 sa posunul na nový rekord. Informovala o tom agentúra Reuters.

Širší index burzy v New Yorku S&P 500 dosiahol počas pondelkového obchodovania 4868,41 bodu. Prekonal tak piatkovú (19. 1.) uzatváraciu hodnotu 4839,81 bodu, ktorou index prekonal dovtedajšie maximum zaznamenané v januári 2022.

"Situácia sa mení v prospech býčieho trhu," povedal David Donabedian z CIBC Private Wealth US. Dodal, že náladu investorov momentálne podporuje dôvera v silu americkej ekonomiky. Sú presvedčení, že ekonomika USA dokáže zvládnuť akúkoľvek výšku úrokových sadzieb.

Čo sa týka jednotlivých titulov, index výrazne podporili akcie firiem, ako Alphabet, Meta a Apple, ktoré vzrástli o 0,5 % až 1,1 %. Ešte výraznejší rast zaznamenali výrobcovia čipov, ako Nvidia, Broadcom a Micron Technology. Tie pridali 0,6 % až 2 %.