Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Ekonomika

Aktivita v britskom stavebnom sektore sa drží pri 3,5-ročnom minime

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Výsledky sú horšie aj v porovnaní s odhadmi analytikov. Tí očakávali zmiernenie poklesu aktivity v sektore a index na úrovni 46,3 bodu.

Londýn 6. decembra (TASR) - Aktivita v britskom stavebnom sektore zotrvala v novembri v poklese, tretí mesiac v rade, pričom tempo poklesu sa mierne zrýchlilo. Vývoj v sektore výrazne ovplyvnila bytová výstavba, ktorá zaznamenala ďalší prudký pokles. Údaje spoločnosti S&P Global zverejnil server RTTNews.

Index nákupných manažérov logistickej spoločnosti CIPS pre britský stavebný sektor dosiahol v novembri 45,5 bodu oproti 45,6 bodu v predchádzajúcom mesiaci. To predstavuje mierne zrýchlenie poklesu, keďže rast aktivity v sektore od jej poklesu oddeľuje hranica 50 bodov. Navyše, novembrové údaje sú druhé najhoršie od mája 2020, pričom ich prekonali iba údaje zo septembra, keď index dosiahol 45 bodov.

Výsledky sú horšie aj v porovnaní s odhadmi analytikov. Tí očakávali zmiernenie poklesu aktivity v sektore a index na úrovni 46,3 bodu.

Najslabšie sa opäť vyvíjala oblasť bytovej výstavby. Nasledoval sektor inžinierskych stavieb. Pokles zaznamenala aj oblasť komerčných stavieb, ktorá zahrnuje obchody, sklady a kancelárske priestory, v tomto prípade sa však tempo poklesu spomalilo.