Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Aktivita v írskom stavebnom sektore pokračovala v poklese

Ilustračná snímka. Foto: TASR Ján Krošlák

Index nákupných manažérov BNP Paribas Real Estate pre írsky stavebný sektor dosiahol v januári 47,7 bodu. Na porovnanie, v decembri predstavoval 43,2 bodu.

Dublin 13. februára (TASR) - Aktivita v írskom stavebnom sektore zaznamenala pokles aj na začiatku tohto roka, keď v poklese pokračovali všetky sledované oblasti. Tempo poklesu sa však zmiernilo. Informoval o tom server RTTNews.

Index nákupných manažérov BNP Paribas Real Estate pre írsky stavebný sektor dosiahol v januári 47,7 bodu. Na porovnanie, v decembri predstavoval 43,2 bodu. Napriek zvýšeniu indexu to stále predstavuje pokles aktivity v sektore, keďže rast od poklesu oddeľuje hranica 50 bodov. Rozsah poklesu je však miernejší, a navyše je to najslabší pokles aktivity od nástupu tohto trendu v októbri minulého roka.

V poklese pokračovali všetky tri sledované oblasti v rámci stavebného sektora, z toho najvýraznejšie klesla aktivita v rámci inžinierskych stavieb, už 11. mesiac po sebe. Aktivita v oblasti bytovej výstavby klesla 4. mesiac v rade a pokles zaznamenala aj oblasť komerčných stavieb, ktorá zahrnuje sklady, obchody a kancelárske priestory. V tomto prípade bol pokles zo všetkých troch kategórií najmiernejší.