Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Ekonomika

Aktivita v írskom stavebnom sektore pokračovala v poklese

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Index nákupných manažérov BNP Paribas pre írsky stavebný sektor dosiahol v januári 45,9 bodu po decembrovej úrovni 45,1 bodu.

Dublin 12. februára (TASR) - Aktivita v írskom stavebnom sektore pokračovala na začiatku tohto roka v poklese, tempo poklesu sa však mierne spomalilo. K zmierneniu poklesu prispela oblasť bytovej výstavby, ktorá síce opäť klesla, avšak v podstatne menšej miere než v predchádzajúcom období. Výsledky prieskumu agentúry S&P Global zverejnil portál RTTNews.

Index nákupných manažérov BNP Paribas pre írsky stavebný sektor dosiahol v januári 45,9 bodu po decembrovej úrovni 45,1 bodu. To znamená ďalší pokles aktivity v sektore, už siedmy mesiac po sebe, keďže rast od poklesu oddeľuje hranica 50 bodov. Pokles sa však spomalil, pričom bol najmiernejší od októbra.

K čiastočnému zlepšeniu nepriaznivej situácie v írskom stavebnom sektore prispela oblasť bytovej výstavby, ako aj oblasť komerčných stavieb, ktorá zahrnuje obchody, sklady a kancelárske priestory. V obidvoch prípadoch sa tempo poklesu zmiernilo, aj keď sektor bytovej výstavby stále vykazuje najvýraznejší pokles spomedzi troch hlavných oblastí. Okrem bytovej výstavby a komerčných stavieb je to ešte sektor inžinierskych stavieb.