Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Ekonomika

Aktivita v írskom stavebnom sektore zrýchlila na 7-mesačné maximum

Dublin, Írsko. Foto: TASR/AP

Februárový údaj predstavuje rast 10. mesiac po sebe, pričom jeho úroveň bola najvyššia od júla minulého roka.

Dublin 14. marca (TASR) - Aktivita v írskom stavebnom sektore pokračovala minulý mesiac v raste, pričom rast dosiahol najvyššiu úroveň za posledných sedem mesiacov. K výraznejšej aktivite prispeli všetky tri sledované sektory, najväčšou mierou však oblasť komerčných stavieb, ktorá zaznamenala najvyššie tempo rastu za osem mesiacov. Informoval o tom server tradingeconomics.

Ako uviedla spoločnosť IHS Markit, index nákupných manažérov Ulster Bank pre írsky stavebný sektor dosiahol vo februári 58,4 bodu oproti januárovej hodnote 56,1 bodu. To znamená zrýchlenie rastu v stavebníctve, keďže rast od poklesu oddeľuje hranica 50 bodov.

Februárový údaj predstavuje rast 10. mesiac po sebe, pričom jeho úroveň bola najvyššia od júla minulého roka. Najvýraznejší rast zaznamenala oblasť komerčných stavieb, ktorá zahrnuje obchody, sklady a kancelárske priestory. Tempo rastu bolo najvyššie od júna minulého roka. Zrýchlil sa aj rast aktivity v oblasti bytovej výstavby, ako aj v oblasti inžinierskych stavieb.