Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Aktivita v nemeckom stavebníctve sa vo februári zrýchlila

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Index nákupných manažérov spoločnosti IHS Markit pre nemecký stavebný sektor vzrástol vo februári na 54,9 bodu z 54,4 bodu v januári.

Berlín 5. marca (TASR) - Aktivita v nemeckom stavebnom sektore zrýchlila minulý mesiac tempo rastu na dvojročné maximum. Aktivitu v stavebníctve podporili najmä oblasti inžinierskych a komerčných stavieb, informoval server RTTNews.

Index nákupných manažérov spoločnosti IHS Markit pre nemecký stavebný sektor vzrástol vo februári na 54,9 bodu z 54,4 bodu v januári. To znamená zrýchlenie rastu v sektore, keďže rast od poklesu oddeľuje hranica 50 bodov. Februárový vývoj zároveň znamená najrýchlejší rast aktivity v nemeckom stavebnom sektore od roku 2020.

Pod zlepšené výsledky sa podpísali všetky tri sledované oblasti stavebníctva, najviac však oblasti inžinierskych stavieb a komerčných stavieb. Aktivita v oblasti inžinierskych stavieb vzrástla najviac za 4,5 roka a v oblasti komerčných stavieb, ktorá zahrnuje obchody, sklady a kancelárske priestory, zaznamenala najvyšší rast za posledné štyri roky. Rast evidovala aj oblasť bytovej výstavby, v jej prípade sa však tempo rastu čiastočne zmiernilo.