Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Allianz-Slovenská poisťovňa za škody vyplatila medziročne o 30 % viac

Na archívnej snímke muž kráča do budovy nemeckej poisťovne Allianz v Mníchove. Foto: TASR/AP

Za všetky poistné udalosti presiahol účet 275 miliónov eur.

Bratislava 30. januára (TASR) - Účet za škody bol vyšší vo všetkých segmentoch, najviac zaplatila Allianz - Slovenská poisťovňa opäť za škody na vozidlách. V súkromnom majetku riešila veľké požiare. Za všetky poistné udalosti presiahol účet 275 miliónov eur, čo je medziročne o 30 % viac. Počet škôd stúpol o 7 % na takmer 203.000. V pondelok o tom informovala špecialistka externej komunikácie spoločnosti Allianz - Slovenská poisťovňa Helena Kanderková.

V havarijnom a povinnom zmluvnom poistení (PZP) poisťovňa uviedla, že riešila takmer 89.000 škôd, za ktoré klientom vyplatila viac ako 152 miliónov eur, v medziročnom porovnaní je to o 14 % viac. Najväčší nárast zaznamenala poisťovňa pri škodách v priemysle a u podnikateľov, kde účet stúpol o 103 %, na viac ako 75 miliónov eur.

Medziročne o niečo vyšší bol aj účet za škody na privátnom majetku. Poisťovňa dodadla, že prijala takmer 33.000 hlásení o škodách na domoch, bytoch a domácnostiach v celkovej hodnote 14,7 milióna eur.

V životnom poistení stúpol minulý rok počet škôd o 20 %. Za úrazy, choroby, úmrtia či práceneschopnosti (PN) poisťovňa vyplatila skoro 32 miliónov eur, vyčíslila Kanderková.

Doplnila, že v cestovnom poistení stúpol počet škôd aj účet za ne viac ako dvojnásobne. Za takmer 3500 poistných udalostí vyplatila poisťovňa takmer 1,7 milióna eur.