Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Ekonomika

Allianz umožní opravovať autá aj s pomocou použitých dielov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Nový prístup bude Allianz uplatňovať v prípade vozidiel, ktoré sú staré tri až osem rokov.

Mníchov 11. mája (TASR) - Nemecká poisťovňa Allianz umožní opravovať autá aj s pomocou použitých dielov. Spoločnosť v piatok oznámila, že tento prístup považuje za ekologickejší aj lacnejší. Najväčšia nemecká poisťovňa tiež poukázala na Veľkú Britániu, Holandsko a Francúzsko, kde už niekoľko rokov platia predpisy podporujúce nasadenie opätovne použiteľných dielov v autoservisoch. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Nový prístup bude Allianz uplatňovať v prípade vozidiel, ktoré sú staré tri až osem rokov. "Všetci odborníci sa zhodujú na tom, že oprava je udržateľnejšia ako používanie nových dielov," povedal Frank Sommerfeld, šéf spoločnosti Allianz Versicherungs-AG, ktorá v Nemecku prevádzkuje poistenie majetku. Zdrojom náhradných dielov budú podľa neho havarované automobily evidované v kategórii totálnych škôd.

Allianz chce opätovne používať diely, ako sú dvere, zrkadlá alebo predné a zadné svetlá. "Diely dôležité z hľadiska bezpečnosti, ako sú systémy riadenia, časti náprav alebo kolesá, sa nepoužijú," dodal Sommerfeld.