Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Ekonomika

Allianz: Záplavy spôsobili škody v hodnote takmer 310.000 eur

Na snímke pohľad na zvýšenú hladinu rieky Dunaj 6. júna 2024 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Priemerná výška jednej škody je 830 eur.

Bratislava 11. júna (TASR) - Allianz - Slovenská poisťovňa eviduje 372 poistných udalostí z rizík záplava, povodeň, atmosférické zrážky a krupobitie, a to v hodnote takmer 310.000 eur. Priemerná výška jednej škody je 830 eur. Takmer tretina škôd je z okresu Piešťany, nasledujú Košice, Vranov nad Topľou, Šaľa, Trebišov, Púchov a Snina. Informovala o tom v utorok špecialistka externej komunikácie poisťovne Helena Kanderková.

"Najvyššie škody spôsobil ľadovec. V okrese Prievidza krúpy poškodili strechu budovy, voda následne zatiekla do jednotlivých izieb a zničila steny, podlahy aj nábytok. Predbežnú výšku škody Allianz vyčíslila na 25.000 eur," uviedla Kanderková.

V okrese Košice silná búrka, spojená s víchricou, strhla časť fasády budovy a ľadovec poškodil steny. Škody sú v hodnote 20.000 eur. V ďalšom prípade prívalový dážď zaplavil suterén budovy a podľa poisťovne spôsobil škody za 12.000 eur.

"Allianz odporúča vzniknuté škody po záplavách čo najskôr nahlásiť poisťovni, škodu zdokumentovať a priložiť k hláseniu," uzavrela Kanderková.