Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Alokácia OP Rybné hospodárstvo bude znížená o sumu 2,14 mil. eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Vyplýva to z materiálu z dielne Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR, ktorý v stredu schválil vládny kabinet.

Bratislava 30. júna (TASR) - Alokácia Operačného programu (OP) Rybné hospodárstvo (RH) na roky 2014 až 2020 bude znížená o sumu 2,14 milióna eur. Vyplýva to z materiálu z dielne Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR, ktorý v stredu schválil vládny kabinet.

"V nadväznosti na uznesenie vlády SR z 20. marca 2013, ktorým vláda SR schválila štruktúru operačných programov financovaných z Európskych štrukturálnych a investičných fondov na programové obdobie 2014 až 2020, bolo MPRV SR určené ako riadiaci orgán (RO) uvedeného operačného programu," priblížil agrorezort.

"Na základe skutočnosti, že v rámci OP RH nebola vyčerpaná suma ročného rozpočtového záväzku prideleného na rok 2017 v zmysle pravidla N+3, je RO OP RH povinný zrušiť časť finančného záväzku, tzv. decommitment. Výsledná alokácia OP RH bude tým pádom znížená o celkovú sumu 2.136.223 eur zo zdrojov EÚ," spresnilo MPRV.

Cieľom revízie OP RH je podľa agrorezortu technická úprava finančného plánu OP RH s cieľom zohľadniť zníženú alokáciu zdrojov EÚ a súvisiacich zdrojov národného spolufinancovania a úprava ukazovateľov výkonnostného rámca, konkrétne zámeru na rok 2023.

"Riadiaci orgán Operačného programu Rybné hospodárstvo je povinný predložiť revíziu OP RH Európskej komisii do 30. júna 2021," dodalo MPRV.