Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Americká CNN odporúča Košice ako jednu z top destinácií na rok 2013

Košice, ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Pri zostavovaní rebríčka brala CNN do úvahy napríklad významné udalosti, nové služby, dôvtipný marketing, ekonomickú situáciu, históriu.

Bratislava 3. januára (TASR) – Americká spravodajská televízia CNN zaradila Košice medzi Top turistické destinácie roka 2013. Do sedmičky cestovateľských tipov sa Košice dostali po boku Škótska či Subsaharskej Afriky alebo napríklad holandského Amsterdamu.

"Pri zostavovaní rebríčka brala CNN do úvahy viac faktorov, ako sú napríklad významné udalosti, nové služby, dôvtipný marketing, ekonomická situácia, história, ale aj vplyv pop kultúry," vymenovala manažérka pre komunikáciu a PR aktivity Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR) Zuzana Nemcová.

Každá destinácia v zozname ponúka v roku 2013 podľa jej slov niečo zaujímavé, čo stojí za objavenie. "Podmanivé východoslovenské mesto Košice, v ktorom pulzuje mix renesancie, baroka a secesnej architektúry, bolo zvolené za Európske hlavné mesto kultúry 2013," uvádza portál CNN.

Čitateľov pozýva na úvodný ceremoniál, ktorý sa bude konať 19. a 20. januára, ale aj na ďalších 300 podujatí počas roka. Podľa autorky článku budú akcie čerpať zo slovenského a maďarského dedičstva a návštevníci sa môžu tešiť na hudobné festivaly, divadlo, umenie a pouličné performance.

Príjemnou je podľa CNN aj prechádzka po Hlavnej ulici, na konci ktorej je gotický Dóm svätej Alžbety, a popritom popíjanie špeciálneho nápoja Košické zlato s tajnou receptúrou.