Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Americká komisia SEC zažalovala ďalšieho obchodníka s kryptomenami

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Digitálne meny, ako bitcoin a ether reagujú na najnovší vývoj výraznými stratami. Cena akcií spoločnosti Coinbase sa v utorok miestami prepadala o viac ako 15 %

New York 6. júna (TASR) - Americká komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) v utorok zažalovala spoločnosť Coinbase, ďalšiu významnú platformu pre obchodovanie s digitálnymi menami, ako je bitcoin. V žalobe podanej na súde v New Yorku uviedla, že Coinbase ponúkala na obchodovanie kryptoaktíva, ktoré SEC klasifikuje ako cenné papiere a spoločnosť ich mala zodpovedajúcim spôsobom zaregistrovať. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AP a DPA.

Spoločnosť Coinbase prevádzkovala v USA nelegálnu akciovú burzu a zároveň vykonávala niektoré ďalšie finančné služby bez príslušných povolení, uviedla ďalej SEC v žalobe. Vyjadrenie spoločnosti predbežne nebolo k dispozícii.

SEC týmto ktorom sprísňuje zásahy v už niekoľko rokov trvajúcom konflikte s kryptoburzami. V pondelok regulátor zažaloval prevádzkovateľa najväčšej svetovej platformy pre obchodovanie s digitálnymi menami Binance. Obvinil ju okrem iného zo zavádzania investorov a úmyselného obchádzania amerických zákonov o cenných papieroch. Binance obvinenia odmietla a uviedla, že je odhodlaná sa brániť.

Digitálne meny, ako bitcoin a ether reagujú na najnovší vývoj výraznými stratami. Cena akcií spoločnosti Coinbase sa v utorok miestami prepadala o viac ako 15 %