Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Ekonomika

Americký odevný reťazec Abercrombie & Fitch prekonal očakávania trhov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Abercrombie & Fitch postupne mení ponuku, keďže o športové oblečenie a oblečenie na voľný čas po uvoľnení protipandemických opatrení už nie je taký záujem.

New Albany 22. novembra (TASR) - Americký odevný reťazec Abercrombie & Fitch zaznamenal za 3. štvrťrok nečakaný upravený zisk a lepšie sa vyvíjali aj tržby. Okrem toho spoločnosť oznámila odhad na súčasný, vianočný kvartál, za ktorý rovnako očakáva lepší vývoj tržieb než odhadujú trhy. Informovala o tom agentúra Reuters.

Spoločnosť, ktorá sa zameriava na módu pre mladých, uviedla, že za 3. kvartál dosiahla po úprave o mimoriadne položky zisk. Aj keď na akciu predstavoval minimum 0,01 USD oproti 0,86 USD/akcia v 3. kvartáli minulého roka, výsledky prekvapili, keďže analytici počítali so stratou na akciu 0,16 USD.

Čisté tržby klesli medziročne o 2,8 % na 880,1 milióna USD (858,97 milióna eur). Aj v tomto prípade však výsledky prekonali očakávania analytikov, ktorí počítali s poklesom tržieb v priemere až na 831,1 milióna USD.

Abercrombie & Fitch postupne mení ponuku, keďže o športové oblečenie a oblečenie na voľný čas po uvoľnení protipandemických opatrení už nie je taký záujem. Práve sekcia drahšieho formálneho oblečenia umožnila spoločnosti vykázať lepšie než pôvodne očakávané výsledky.

Za 4. kvartál očakáva odevný reťazec pokles čistých tržieb v medziročnom porovnaní o 2 až 4 %. Vyhliadky sú tak optimistickejšie než v prípade analytikov, ktorí počítajú s poklesom tržieb v priemere o 6,3 %.

(1 EUR = 1,0246 USD)