Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Americký ropný koncern Hess pokračoval v strate

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Tržby ropného koncernu dosiahli v poslednom štvrťroku minulého roka 1,42 miliardy USD oproti 1,70 miliardy USD vo 4. kvartáli 2019.

Houston 27. januára (TASR) - Americký ropný a plynárenský koncern Hess Corporation oznámil za 4. štvrťrok minulého roka stratu, oproti predchádzajúcemu kvartálu sa však znížila, k čomu prispelo zotavenie cien ropy a zvýšený dopyt po palivách. Pokles straty evidovala firma aj v medziročnom porovnaní, navyše výsledky prekonali očakávania trhov.

Spoločnosť informovala, že čistá strata za 4. kvartál minulého roka dosiahla 97 miliónov USD (80,07 milióna eur). V rovnakom období predchádzajúceho roka to bolo 222 miliónov USD.

Po úprave o mimoriadne položky dosiahla upravená strata 176 miliónov USD, čo na akciu predstavuje 58 centov. V rovnakom období predchádzajúceho roka predstavovala upravená strata na akciu 60 centov. K zmierneniu straty došlo aj v medzikvartálnom porovnaní, keď v 3. štvrťroku dosiahla 71 centov. Spoločnosť tak prekonala očakávania analytikov, ktorí počítali za 4. štvrťrok s upravenou stratou na akciu na úrovni 67 centov.

Tržby ropného koncernu dosiahli v poslednom štvrťroku minulého roka 1,42 miliardy USD oproti 1,70 miliardy USD vo 4. kvartáli 2019. Napriek poklesu tržieb firma aj v tomto ukazovateli prekonala očakávania analytikov, ktorí predpokladali zhruba o 13 % horšie výsledky.

(1 EUR = 1,2114 USD)