Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Aplikácia na evidenciu tržieb už nebude dostupná pre staršie Androidy

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

K ukončeniu podpory pre tieto zariadenia by malo dôjsť budúci mesiac, a to z dôvodu postupného obmedzovania podpory zo strany Googlu.

Bratislava 13. júla (TASR) - Bezplatná aplikácia VRP 2, ktorá slúži na evidenciu tržieb, už nebude dostupná pre zariadenia s operačným systémom Android 5.0.x a nižšie. K ukončeniu podpory pre tieto zariadenia by malo dôjsť budúci mesiac, a to z dôvodu postupného obmedzovania podpory zo strany Googlu. Vo štvrtok o tom informovala hovorkyňa Finančnej správy (FS) SR Martina Rybanská.

Používatelia starších Androidov od budúceho mesiaca nebudú môcť inštalovať aktualizácie aplikácie. Dôvodom ukončenia podpory je aj nízky počet zariadení s verziou Androidu nižšou ako 5.0.x. "Finančná správa odporúča užívateľom, aby používali zariadenia s vyšším operačným systémom," uviedla Rybanská.

Aplikáciu VRP 2 majú podnikatelia možnosť používať od 1. júla 2022. Na stiahnutie je bezplatne dostupná v Google Play a z hľadiska funkcionalít plne nahradila starú aplikáciu Pokladnica, ktorú odstavili z prevádzky 17. októbra 2022. V priemere ju aktívne používa 29.030 pokladníc týždenne. Ukončenie podpory pre staršie verzie Androidov sa má podľa finančnej správy týkať menej ako 1 % používateľov.