Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Apple predstavil svoju video stremovaciu službu Apple TV Plus

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V rámci služby budú exkluzívne k dispozícii aj seriály a filmy, ktoré sa natočia v produkcii koncernu. Apple tak bude, najprv v malom, konkurovať službám, ako sú Netflix alebo Amazon Prime Video.

Cupertino 25. marca (TASR) - Apple v pondelok predstavil vlastnú službu na streamovanie videa s názvom Apple TV Plus.

V rámci služby budú exkluzívne k dispozícii aj seriály a filmy, ktoré sa natočia v produkcii koncernu. Apple tak bude, najprv v malom, konkurovať službám, ako sú Netflix alebo Amazon Prime Video. Apple získal pre jednotlivé projekty známe mená, ako sú Steven Spielberg alebo J. J. Abrams, spomedzi herečiek napríklad Jennifer Anistonová alebo Reese Witherspoonová. Spielberg bol aj pri predstavovaní služby.

Apple tiež oznámil, že na jeseň spustí službu Apple Arcade, ktorá umožní užívateľom v rámci mesačného predplatného hrať vyše 100 platených hier z App Storu, pričom služba bude bez reklám aj dodatočných poplatkov. Hry sa budú dať aj stiahnuť a hrať offline na zariadeniach od Apple.

V USA tiež Apple spustí vlastnú kreditnú kartu Apple Card, ktorú bude vydávať spoločne s bankou Goldman Sachs. Koncern sľubuje striktnú ochranu osobných dát. "Apple nevie, čo a kde ste nakúpili, ani čo ste za to zaplatili."

Koncern tiež predstavil abonentnú spravodajskú službu News Plus. Mesačné predplatné vo výške 10 USD (8,83 eura) umožní užívateľom čítať články napríklad z Rolling Stone, The New Yorker a Cosmopolitan alebo Wall Street Journal a Los Angeles Times.