Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

APSS po tretíkrát udelila Národné ceny starostlivosti Dobré srdce

Na archívnej snímke zo 14. apríla 2021 predsedníčka Asociácie poskytovateľov sociálnych služieb (APSS) v SR Anna Ghannamová.. Foto: TASR - František Iván

Anketa Dobré srdce mala tento rok sedem kategórií. Ocenenie za Opatrovateľku v sociálnych službách získala Viera Gazdová.

Bratislava 14. septembra (TASR) - Asociácia poskytovateľov sociálnych služieb (APSS) ocenila aj tento rok pracovníkov v sociálnych službách na 3. ročníku galavečera Národnej ceny starostlivosti Dobré srdce. Autorka projektu, predsedníčka APSS v SR a poroty Dobrého srdca Anna Ghannamová odovzdala cenu za Výnimočný počin v sociálnych službách Milade Dobrotkovej, ktorá stála pri založení APSS.

Anketa Dobré srdce mala tento rok sedem kategórií. Ocenenie za Opatrovateľku v sociálnych službách získala Viera Gazdová. V kategórii Sestra v sociálnych službách zvíťazila Jarmila Žolnová. Ocenenie Odborný pracovník v sociálnych službách dostala Milada Šuchtová.

Ocenenie Manažér v sociálnych službách získal Slavomír Švajka, ktorý od svojej mladosti riadi malé zariadenie rodinného typu. Cenu Poskytovateľ sociálnych služieb si odniesla nezisková organizácia Maják, kde sa starajú o hlucho-slepých klientov a maľbou im pomáhajú k vyjadrovaniu emócií. V kategórii Dobrovoľník v sociálnych službách si ocenenie odniesla Ľubica Gálisová, prezidentka Fóra pre pomoc starším, ktorá vyše 30 rokov pôsobí na krízovej telefonickej linke.

Cenu za Výnimočný počin v sociálnych službách dostala Milada Dobrotková, ktorá stála pri založení APSS. "Asociácia poskytovateľov sa rokmi stala ústami, očami a ušami poskytovateľov a najmä ich odkázaných klientov, pretože oni sami nemôžu byť partnermi našich politikov, ministerstiev či samospráv, ktorí tvoria prostredie a zákony pre sociálne služby," uviedla.

V aktuálnom ročníku Národnej ceny starostlivosti o víťazoch rozhodovala porota v zložení štátnej tajomníčky Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Sone Gaborčákovej, štátnej tajomníčky Ministerstva zdravotníctva SR Lenky Dunajovej Družkovskej, komisárky pre osoby so zdravotným postihnutím Zuzany Stavrovskej, predsedníčky Komory opatrovateliek Slovenska Dany Grafikovej, Michaely Bagalovej z Bratislavského dobrovoľníckeho centra a podpredsedníčky APSS v SR Boženy Bušovej. Na čele poroty stála Anna Ghannamová.