Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Arca Investments a Edymax získali dočasnú ochranu pred veriteľmi

Na snímke minister hospodárstva SR a prvý podpredseda vlády pre ekonomiku Richard Sulík (SaS), archívne foto. Foto: TASR -Jaroslav Novák

Problémy spojené s koronakrízou zasiahli aj spoločnosti Edymax Personal Management, Edymax Europe a Edymax Flexibility.

Bratislava 2. júla (TASR) – Dočasnú ochranu pred veriteľmi na základe ustanovení Lex korona poskytli súdy v tomto týždni spolu 12 firmám. Najvyššie výnosy z týchto firiem v minulých rokoch vykazovali Arca Investments a personálne spoločnosti Edymax Personal Management, Edymax Europe a Edymax Flexibility. Vyplýva to z oznámení zverejnených v obchodnom vestníku a údajov spoločnosti FinStat.

Spoločnosť Arca Investments požiadala podľa vyhlásenia na svojej webovej stránke o ochranu ešte v závere minulého týždňa. "Cieľom tohto kroku je využiť čas pod dočasnou ochranou na prípravu internej reorganizácie spoločnosti a plánu pre uspokojenie veriteľov," uviedla spoločnosť. Príprava a spustenie internej reorganizácie akciovej spoločnosti Arca Investments je úlohou krízového manažmentu, ktorý aktuálne spúšťa svoju činnosť. Firma zdôraznila, že ozdravný proces nijako negatívne neovplyvňuje fungovanie kľúčových projektov skupiny a dcérskych spoločností Arca Capital, ktoré zostávajú plne funkčné.

Problémy spojené s koronakrízou zasiahli aj spoločnosti Edymax Personal Management, Edymax Europe a Edymax Flexibility. Tie ovláda od minulého leta spoločnosť Manuvia spolu s podnikateľmi Danielom Bercelom a Marekom Kuchtom. Protimonopolný úrad vtedy schválil koncentráciu viacerých agentúr, ktoré ponúkajú sprostredkovanie práce za úhradu a dočasné zamestnanie. Firmy Eurotrade-SR, Edymax Flexibility, Edymax Europe a Edymax Personal Management sa tak spoločne stali jednotkou na slovenskom trhu dočasného zamestnávania.