Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Arriva ponúka záujemcom možnosť vyskúšať si šoférovanie autobusu

Na snímka z depa autobusov prepravnej spoločnosti Arriva 7. januára 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Za volant autobusu sa v sprievode inštruktora môže posadiť každý, kto dovŕšil vek 21 rokov a má vodičské oprávnenie skupiny B.

Nitra 4. novembra (TASR) – Možnosť vyskúšať si šoférovanie autobusu pod dohľadom skúsených inštruktorov autoškoly ponúka záujemcom o prácu vodiča spoločnosť Arriva. Skúšobné jazdy sa uskutočnia v Nitre v sobotu 5. novembra a v Komárne 12. novembra, v čase od 9.00 do 12.00 h. Za volant autobusu sa v sprievode inštruktora môže posadiť každý, kto dovŕšil vek 21 rokov a má vodičské oprávnenie skupiny B, informoval riaditeľ pre ľudské zdroje spoločnosti Arriva na Slovensku Štefan Norulák.

Ženám a mužom, ktorým sa práca vodiča autobusu zapáči, pomôže dopravca v prípade záujmu o zamestnanie aj s financovaním rozšírenia vodičského oprávnenia na autobusy a získaním kvalifikačnej karty vodiča. Zároveň má pre nich a ich rodinných príslušníkov pripravené ďalšie výhody. Arriva aktuálne zamestnáva na Slovensku viac ako 2700 zamestnancov a prevádzkuje vyše 1500 autobusov. V jej šiestich dopravných spoločnostiach pracuje aj 13 vodičiek. "Robíme všetko preto, aby sa ich rady rozšírili, pretože majú tie najlepšie hodnotenia od cestujúcich aj kolegov," skonštatoval Norulák.