Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Arriva začala bezplatne odvážať utečencov

Snímka z depa autobusov prepravnej spoločnosti Arriva 7. januára 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Najväčší autobusový dopravca na Slovensku Arriva deklaroval ešte v piatok svoju pripravenosť pomôcť na slovensko-ukrajinskej hranici.

Bratislava 26. februára (TASR) - Autobusový dopravca Arriva Michalovce začal v piatok (25. 2.) večer zabezpečovať bezplatný odvoz ukrajinských utečencov z hraničného priechodu Vyšné Nemecké. Spravil tak po dohode s ministrom dopravy Andrejom Doležalom (nominant Sme rodina) a v koordinácii s predstaviteľmi ukrajinskej ambasády. TASR o tom informoval prezident združenia cestných dopravcov ČESMAD Slovakia Pavol Piešťanský, ktorého je Arriva členom.

Najväčší autobusový dopravca na Slovensku Arriva deklaroval ešte v piatok svoju pripravenosť pomôcť na slovensko-ukrajinskej hranici. Ak si to situácia vyžiada, okamžite posilní prímestské linky premávajúce v prihraničných oblastiach.

"Prípadne vyčleníme vozidlá prímestskej dopravy Košického samosprávneho kraja na prepravu vojnových utečencov z hraničných priechodov," uviedla pre TASR riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločností Arriva na Slovensku Petra Helecz.