Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Ekonomika

ASB GALA 2023 pozná svojich víťazov

víťazi ASB GALA 2023:Zľava: Milan Murcko, YIT Slovakia – ASB Developer roka segment rezidencie 1. miesto, Filip Gulan, Corwin – ASB ASB Developer roka hlasovanie verejnosti a ASB Developer roka segment rezidencie 3. Miesto, Ľuboš Lopatka, nemocnica Bory a Juraj Nevolník, Penta Real Estate– ASB Špeciálna cena, Pavel Pelikán, J&T REAL ESTATE – ASB Developer roka segment rezidencie 2. miesto, Martin Martinák, Strabag s.r.o. – ASB Veľká stavebná firma a ASB Stavebná firma hlasovanie verejnosti, Zuzana Zacharová a Martin Paško – ASB Osobnosť architektúry a stavebníctva a ASB Osobnosť architektúry a stavebníctva hlasovanie verejnosti, Zuzana Harčariková, P3 Logistic Parks Slovakia – ASB Developer roka segment priemysel a logistika, Peter Kuliffay a Michal Horváth ICT Istroconti – ASB Developer roka segment retail, Nikola Levkuš a Ľuboš Todák, Transservis – ASB Stredná stavebná firma. Foto: ASB GALA 2023

Obhajovali sa minuloročné prvenstvá, Nemocnica Bory so špeciálnou cenou

Bratislava 2. októbra (OTS) - Až štyri spoločnosti sa stali laureátmi vo svojich kategóriách druhý raz za sebou. Odborná porota aj verejnosť sa zhodli na ocenení pre osobnosti architektúry a stavebníctva. Slávnostný galavečer sa konal 28. septembra 2023.

Záverečný septembrový týždeň skrášlilo odovzdávanie ocenení 17. ročníka ASB GALA 2023, ktoré si v priestoroch bratislavského hotela DoubleTree by Hilton prevzali tie najlepšie stavebné a developerské spoločnosti a významné osobnosti celého odvetvia.

Najvýraznejšie zarezonovalo ocenenie ASB Osobnosť architektúry a stavebníctva 2023. Rozhodnutie odbornej poroty bolo v súlade s tým, ako hlasovali čitatelia na webe www.asb.sk. Obe sošky tak už patria Zuzane Zacharovej a Martinovi Paškovi, zakladateľom architektonického a realizačného štúdia DF CREATIVE GROUP. K ich najvýznamnejším dielam patrí Jurkovičova Tepláreň, Bory Home I. či Refinery Gallery.

Zaplnená sála bratislavského hotela netrpezlivo čakala aj na tohtoročného držiteľa ASB Špeciálnej ceny 17. ročníka ASB GALA, ktorá putuje do modernej Nemocnice Bory, za ktorej návrhom stoja holandskí architekti DUTCH HEALTH ARCHITECTS.

Najlepší developeri bez veľkých zmien

Pri oceňovaní developerov v segmente rezidencií sa poradie na prvých troch miestach menilo len minimálne. Na prvom mieste po roku opäť skončila YIT Slovakia, ktorá sa môže pochváliť bratislavskými projektmi ZWIRN 1 a 3, Nuppu Magnólia 1 a 2 a Nuppu Asteri.

Obhajobu druhého miesta zvládli zase v J&T REAL ESTATE. Nomináciu a tiež ocenenie si tento developer vyslúžil za projekty v Bratislave: Eurovea Tower, Eurovea Riverside, Ovocné Sady Trnávka – 1. a 2. etapa a nitriansku Kynek Rezidenciu.

Jedinou zmenou v tohtoročnom poradí najlepších developerov v segmente rezidencií je tretie miesto firmy Corwin, ktorá ašpirovala na tie najvyššie priečky s bratislavským projektom Guthaus. Okrem toho Corwin získal aj ocenenie ASB Developer roka v hlasovaní verejnosti, čím potvrdil tento titul z minulého roka.

Nového víťaza spoznal 28. septembra segment retailu. Na pódiu si cenu v tejto kategórii prevzali zástupcovia developerskej spoločnosti ICT Istroconti, ktorá má na konte projekt PROMENADA Living Park v Nitre.

Ďalšiu sošku za víťazstvo v segmente priemyslu a logistiky si môžu vystaviť aj predstavitelia P3 Logistic Parks Slovakia, ktorých na výslnie v 17. ročníku ASB GALA vyniesli projekty P3 Bratislava D2 a hala DC7B. V tejto kategórii sa im podarilo uspieť aj v minulom roku.

Najlepšou stavebnou firmou je Strabag

Zhoda medzi odborným ocenením a čitateľským hlasovaním nastala tiež v prípade stavebnej firmy roka. Dve ceny si tak odniesli aj zástupcovia spoločnosti Strabag s. r. o.

O stupienok nižšie, v segmente najlepších stredných stavebných firiem, sa najviac darilo spoločnosti Transservis. Medzi úspešných obhajcov minuloročných prvenstiev patrí tiež firma Bidelnica, ktorá sa opäť stala malou stavebnou firmou roka.

Výsledky ASB GALA 2023

ASB Osobnosť architektúry a stavebníctva
Hlavná cena: Zuzana Zacharová a Martin Paško
Cena hlasovania verejnosti na www.asb.sk: Zuzana Zacharová a Martin Paško

ASB Veľká stavebná firma roka
Strabag s. r. o.
ASB Stredná stavebná firma roka
Transservis
ASB Malá stavebná firma roka
Bidelnica
ASB Stavebná firma roka
Cena hlasovania verejnosti na www.asb.sk: Strabag s. r. o.

ASB Developer roka v segmente rezidencie
1. miesto: YIT Slovakia
2. miesto: J&T REAL ESTATE
3. miesto: Corwin SK

ASB Developer roka v segmente priemyslu a logistiky
P3 Logistic Parks Slovakia

ASB Developer roka v segmente retailu
ICT Istroconti

ASB Developer roka
Cena hlasovania verejnosti na www.asb.sk: Corwin SK

ASB Špeciálna cena

Nemocnica Bory