Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Ekonomika

Asociácia IT: Sme k dispozícii na zabezpečenie bezporuchovej prevádzky

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Členovia ITAS zmobilizovali svoje kapacity a plánujú urobiť všetko, čo je v ich možnostiach pre to, aby Slovensko túto mimoriadnu situáciu zvládlo.

Bratislava 19. marca (TASR) - Technologické firmy, IT spoločnosti, telekomunikační operátori a ďalšie spoločnosti z odvetvia informačno-komunikačných technológií, ktoré sú členmi IT Asociácie Slovenska, si uvedomujú vážnosť situácie z dôvodu epidémie nového koronavírusu. Funkčné IT a komunikačné služby vo verejnom, ale aj súkromnom sektore sú potrebné viac ako kedykoľvek predtým. Píše sa v informácii, ktorú ITAS poskytla TASR.

Členovia ITAS zmobilizovali svoje kapacity a plánujú urobiť všetko, čo je v ich možnostiach pre to, aby Slovensko túto mimoriadnu situáciu zvládlo.

S cieľom zabezpečenia IT služieb podpísali dohodu, v ktorej deklarujú pripravenosť kontaktovať svojich zákazníkov z verejného a súkromného sektora a poskytnúť im pomoc pri riešení kritických situácií, ktoré súvisia s IKT infraštruktúrou. Ďalej sa zaviazali poskytovať vzdialený dohľad nad bezproblémovou prevádzkou dôležitých IT a komunikačných systémov vo verejnom, ale aj súkromnom sektore, ako aj ich vzdialenú údržbu.

Verejným inštitúciám, ale aj súkromným firmám sa zaviazali poskytnúť konzultácie a technickú podporu v oblasti návrhu, implementácie a prevádzky IKT infraštruktúry, ako aj riešiť mimoriadne situácie, či výpadky dôležitých webových stránok, ktoré zabezpečujú informovanie verejnosti v súvislosti s nákazou, či prijatými opatreniami zo strany vlády.

Pod vyhlásenie sa podpísali spoločnosti združené v IT Asociácii Slovenska.