Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

R. Danda víta kroky k vytvoreniu linky Bratislava-Košice

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Slovensko však podľa prezidenta asociácie Romana Dandu nemá ucelenú stratégiu rozvoja civilného letectva, ktorá by presahovala viac ako jeden volebný cyklus, informoval prezident asociácie v.

Bratislava 23. januára (TASR) - Asociácia leteckého priemyslu SR oceňuje prvé kroky Ministerstva dopravy (MD) SR k vytvoreniu schémy finančnej podpory pre civilné letectvo na Slovensku. Tá sa týka aj zámeru ministerstva "rozlietať" linku Bratislava - Košice. Slovensko však podľa prezidenta asociácie Romana Dandu nemá ucelenú stratégiu rozvoja civilného letectva, ktorá by presahovala viac ako jeden volebný cyklus, informoval prezident asociácie v utorok.

"Ak nechceme, aby letectvo na Slovensku do pár rokov zaniklo, je veľmi dôležité, aby sme venovali náležitú pozornosť rozvoju menších letísk v regiónoch, ktoré však podľa leteckých predpisov majú štatút medzinárodného letiska. Asociácia leteckého priemyslu SR je pripravená spolupracovať s MD na vytvorení dlhodobo udržateľnej stratégie pre rozvoj civilného letectva, ktorá okrem iného prispeje k zatraktívneniu Slovenska pre príchod leteckých dopravcov," dodal Danda.