Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Ekonomika

Audítori porovnali systémy pre daňovú správu, rozhodne riadiaci výbor

Prijatie členov auditorského tímu, ktorý preveruje funkčnosť informačných systémov v daňovej správe štátu predsedníčkou vlády SR Ivetou Radičovou (uprostred) 2. apríla 2012 v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

Tím audítorov bude pracovať a posudzovať informačné systémy ešte štyri týždne.

Bratislava 2. apríla (TASR) - Audítorský tím dnes informoval premiérku Ivetu Radičovú o výsledkoch testovania informačných systémov pre daňovú správu. Na ich základe Riadiaci výbor projektu UNITAS rozhodne, ktorý zo systémov sa nasadí do používania.

"Preskúmali sme rôzne riešenia, preukázali ich výhody a nevýhody a predložíme to riadiacemu výboru," povedal dnes po stretnutí s premiérkou v Bratislave člen audítorského tímu Daniel Olejár.

Ako dodal, k dispozícii mali množstvo údajov a stretli sa aj so zástupcami všetkých firiem, ktoré sa podieľajú na vývoji jednotlivých systémov.

"Teda s výnimkou Novitechu, ktorý stretnutie neodmietol, ale požiadal o jeho odloženie, kým nepripraví testovanie," povedal Olejár, ktorý však nechcel uviesť, ktorý zo systémov je momentálne vhodnejšie nasadiť do užívania.


Tu bude player



Podľa informácií Finančného riaditeľstva (FR) SR z minulého týždňa je pôvodný informačný systém daňovej správy IS RDS od spoločnosti Novitech schopný plniť svoju funkciu aj naďalej. Drvivá väčšina pracovníkov, ktorí sa podieľali na jeho testovaní, uviedla, že práca so systémom je uspokojivá. O tom, či bude nakoniec nasadený IS RDS alebo nový systém KONS od spoločnosti IBM, rozhodne dnes Riadiaci výbor projektu UNITAS. Jeho členovia sa stretnú o 16.00 h na rezorte financií.

Tu bude player



Tím audítorov bude pracovať a posudzovať informačné systémy ešte štyri týždne. Ich služby sú totiž zazmluvnené do konca apríla. "Záleží od budúcej vládnej garnitúry, či bude mať záujem si vypočuť, na čo prídeme, alebo nie," dodal Olejár.